V TCP proběhla mezinárodní diskuse o připravovaném projektu do Horizon 2020

středa, 30. listopadu 2016

1000x1000-1480510543-warsaw-897372-640

Dne 9. listopadu 2016 se do Technologického centra Písek dostavil zástupce norského partnerského města Trondheim, pan Gisle Bakkeli. Účelem návštěvy byla diskuse nad obsahem projektu, který bude podán do výzvy SCC1: Smart Cities and Communities Lighthouse Projects.

Diskuse se zúčastnili zástupci TCP, města Písku a dalších subjektů, kteří spolupracují na rozvoji konceptu Smart City Písek. Právě město Písek by se v tomto projektu mělo stát tzv. follower city, tj. bude moci na svém území implementovat konkrétní smart projekty, které budou vyvinuty ostatními zúčastněnými městy, tzv. lighthouse cities.

Celý projekt je rozdělen do několika pracovních balíčků a je zaměřen na klíčové oblasti Smart City konceptu, např. smart budovy, e-mobilita, smart gridy, uchovávání energie či ICT. Do projektu budou zapojeny veřejné i soukromé subjekty z celé řady evropských zemí a město Písek je zatím jediným zástupcem ze střední Evropy.

Cílem všech projektů je přinést občanům měst možnost ve větší míře se zapojit do rozvoje měst a stát se součástí moderního a dynamicky se rozvíjejícího ekosystému při zajištění trvale udržitelného rozvoje. Zároveň probíhají též jednání o možnosti zapojení samotného TCP, které by do projektu přeneslo své know-how v oblasti moderního ICT.

 

Zdroj: www.tcpisek.cz